Alte 7 noi tramvaie vor ajunge in dotarea companiei de transport public din Timisoara

Marți s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara – etapa 1, în valoare de 96.3 milioane lei, din care 79.3 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile. În cadrul acestui proiect, se vor achiziționa 7 tramvaie noi, de mare capacitate (minim 170 locuri fiecare), eficiente din punct de vedere energetic și cu toate facilitățile moderne. Reamintim că alte două proiecte identice cu acesta sunt trecute cu brio de toate verificările, ele urmând să aducă finanțare pt alte 14 tramvaie ca cele de mai sus.

* instalații de aer condiționat
* încălzire ambientală prin convecție
* încălzire în scaune prin conducție termică
* sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație
* sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior
* sisteme audio-video pentru publicitate
* sisteme de supraveghere video pentru siguranța călătorilor
* sisteme de monitorizare în trafic și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule a STPT
* dotări specifice pt a se răspunde nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități

Primăria Timișoara deja a încheiat licitația, cu succes și mâine va semna contractul cu firma câștigătoare, Bozankaya Otomotiv Mak, ce a oferit:
* un preț cu 15.7% mai mic decât cel maximal admis prin caietul de sarcini, adică: cu 1.819.415 lei mai mic
* o autonomie cu 530% mai mare decât cea minimal impusă prin caietul de sarcini, adică: 63 Km față de minimul cerut de 10 Km
* un număr de locuri cu 17.6% mai mare decât cel minimal impus prin caietul de sarcini, adică: 200 față de minimul cerut de 170
Facem precizarea că licitația a fost una internațională, deschisă egal oricărui ofertant potențial, prin Sistemul Electronic Național de Achiziții Publice2 comentarii:

  1. De fapt o mică rectificare de rigoare. Proiectul prevede o contractare de 100% in cuantum de 21 de garnituri (3×7 buc), dar cu posibilitate de supracontractare de 200% (până la 40 de garnituri) dacă la sfârșitul ciclului financiar european rămân fonduri europene neutilizate în România. (ceea ce e foarte plauzibil și previzibil, având în vedere capacitatea de absorbție praf a localităților din România în ceea ce privește fondurile europene).

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo taică. Timișoara record absolut aproape jumătate de miliard fonduri europene, Cluj 210 milioane, Oradea 130 de milioane, Iași 80 de milioane,Brasov 95 de milioane, București submediocru, Constanța pauză. Unde-i PSD e prosperitate și performanță administrativă! (sunt retoric bineînțeles)

    RăspundețiȘtergere

Comment:

Un produs Blogger.