Controale în trafic și amenzi pentru GMS

Așa cum s-a stabilit în urma discuțiilor purtate de primarul Florin Chelaru cu toți factorii decidenți, începând de ieri au demarat controale în trafic pe ruta Năvodari-Constanța privind transportul public de persoane.

Reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutieri, ai CJC, Primăriei Năvodari, Poliției Naționale și Poliției Locale au oprit ieri în trafic microbuzele transport persoane pe această rută, concluziile fiind unele cât se poate de elocvente.

În urma controalelor, operatorul Grup Media Sud, cel vizat de majoritatea reclamațiilor cetățenilor, a primit, joi, 4 iulie, amenzi în valoare de aprox.25.000 lei pentru încălcări flagrante atât ale legislației în vigoare, cât și ale obligațiilor prevăzute în caietul de sarcini.

Printre deficiențele constate se numără: încărcarea microbuzelor peste capacitatea maximă; microbuze aflate în stare deplorabilă: uși legate cu sârmă, scaune rupte și mizerabile, gunoaie, lipsa aerului condiționat; lipsa actelor asupra șoferilor, călători care nu au primit bilete

De asemenea, s-a constat că deși operatorul GMS se angajase prin contract să asigure o frecvență cu 24 mașini permanent în trafic, în realitate pe traseu nu existau decât 15 microbuze, ceea ce înseamnă o diminuare a capacității de transport cu aproximativ 40%.

Controalele vor continua până ce operatorul de transport va intra în normalitate și va asigura călătorilor condiții decente de transport.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.