Galerie foto. O nouă dispoziție de dragaj în Portul Constanța

Astăzi, 12 iulie 2019, s-au emis dispoziții de dragaj pentru zonele 1,2,12,17 din Portul Constanța, astfel lucrările de dragaj vor fi executate în apropierea operatorilor portuari după cum urmează:
-Zonele 1, 2: NIVA PRODCOM, SILOPORT, DECIROM, PHOENIX, EMERCOM, SNC;
-Zona 12: deoarece este zona pe șenalul de acces, Căpitania va anunța draga să se retragă în momentul în care o navă solicită acces în port;
-Zona17: CSCT, SILOTRANS, ROMCTRANS, KRONOSPAN, APM TERMINAL, DYNALOG.
Lucrările de dragaj sunt prevăzute în cadrul proiectului de investiție ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”.
În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din Portul Constanța, adâncirea bazinului Portului de Lucru și a șenalului de acces către acesta din Portul Constanța Sud.
În Portul de Lucru se va realiza adâncirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include și lucrări de protecție a cheurilor din Portul de Lucru.
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritară 1 Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Creșterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor situate pe rețeaua TEN-T centrală.

Un produs Blogger.