Transformarea Casei Embiricos in incubator de afaceri este egala cu distrugerea unei cladiri de patrimoniu

In data de luni, 1 iulie administratia locala constanteana anunta cu mare tam tam semnarea contractului de finantare a proiectului “Incubator de afaceri Constanta", care prevede, citam: " reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii din strada Nicolae Titulescu, nr.13, (Casa Embiricos - fostul Palat al Navigației) și transformarea ei într-un incubator de afaceri modern"

Din pacate, in loc sa fie o veste buna, constantenii au motive de tristete.


In loc sa asistam la o restaurare ca la carte care sa readuca a viata superba caldire art nouveau, din schitele facute publice de primarie vedem o cladire mutilata. Tamplaria si feroneria in loc sa repecte designul, materialele si culorile initiale vor fi simplificate, iar mai grav, elementele art nouveau care ii dau personalitate cladirii nu mai apar in schite. De asemenea pe nicaieri nu se mentioneaza refacerea liftului din fier forjat.

Din pacate acest proiect se muleaza pe tiparul actualei administratii constantene cand vine vorba de cladiri istorice si amintim de demolarea vilei cu turn din Mamaia, demolarea vilei de la intersectia Fantasio, aprobarea demolarii vilei Dalas si mutilare vilei Albatros doar ca sa dam cateva exemple...

Schitele vorbesc de la sine...
Un produs Blogger.