66 de ani de la lansarea filmului Gentlemen Prefer Blondes. Iata 10 lucruri interesante despre film

Astazi se implinesc 66 de ani de la lansarea filmului Gentlemen Prefer Blondes, in care  superba Marilyn Monroe a cantat pentru prima data piesa "Diamonds are a Girls Best Friend". Modul in care a interpretat rolul a ramas in istorie ca unul dintre cele mai bune prestatii ale sale, influentand mai tarziu vedete precum Madonna, Kylie Minogue, Nicole Kidman, Anna Nicole Smith, Christina Aguilera etc.

Filmul urmareste povestea a doua showgirls Lorelei Lee (Marilyn Monroe) si Dorothy Shaw (Jane Russell), fiind varianta feminina si romantata a stilului buddy comedy. Lorelei Lee fascinata de diamante si de babatii cu bani doreste sa se casatoreasca Gus Esmond (Tommy Noonan), acesta fiind tipologia tanarului de familie buna, dar naiv si timid de care femeile au tendinta de a profita. Dorothy pe de alta parte era atrasa de babatii care aratau bine, nefiind interesata de averea lor.

Lorelei si Gus decid sa plece la Paris, unde cele doua fete urmau sa aiba un spectacol, insa Esmond Sr. se opune ca fiul sau sa plece alaturi de Lorelei, considerand ca aceasta are o influenta negativa asupra lui.

Fetele pleaca singure spre Paris, Lorelei primind de la Gus un cec care sa acopere cheltuielile, insa Esmond Sr. trimite pe urmele lor un detectiv - Ernie Malone (Elliott Reid). Din acest punct urmeaza un adevarat vartej de actiune ce curpinde numeroase increngaturi amoroase, santaj, jafuri si o Marilyn stralucind in rolul Lorelei. Dar ca toate rom-coms finalul este unul fericit in care asistam la o dubla nunta: Lorelei cu Gus si Dorothy cu Elliot.

Iata 10 lucruri interesante despre Gentlemen Prefer Blondes :


  1. Jane Russell, pe numele intreg Ernestine Jane Geraldine Russell, a fost una dintre cele mai frumoase actrite de la Hollywood, insa dincolo de cinematografie s-a implicat activ in actiuni caritabile, in 1955 infiintand Waif - prima fundatie internationala dedicata facilitarii adoptiei copiilor orfani sau abandonati.
  2. De coregrafie s-a ocupat nimeni altul decat Jack Cole, cel care practic a inventat dansul pe jazz, baza pe care mai tarziu s-a ridicat ceea ce azi numim dans modern.
  3. Pentru Thomas Noone, Gentlemen Prefer Blondes  a fost apogeul carierei, nemaireusind sa apara decat in cateva sex comedies de categoria B. El s-a stins din viata la doar 46 de ani in urma unei tumori cerebrale.
  4. Dupa rolul din film, Elliott Reid a cunoscut o interesanta cariera in cadrul gigantului Disney el interprentandu-l pe profesorul Shelby Ashton in  The Absent-Minded Professor (1961) si in  Son of Flubber (1963), pe  Ralph Hastings in Follow Me, Boys! (1966) si a fost naratorul in serialul Disney  Blackbeard's Ghost (1968).
  5. Elliott Reid era si un exceptional impersonator, in special al lui J.F.K.  Afland de prestatiile acestuia, Kennedy il invita la Casa Alba pentru o reprezentantie, fiind placut impresionat de actor.
  6. In 1992 Elliott Reid are un cameo in celebrul sitcom Seinfeld, in episodul "The Letter".
  7. Cand a aflat ca filmul nu se va concentra in jurul sau,. Marylin a spus: "Well whatever I am, I'm still the blonde."
  8. In timpul melodiei "Ain't There Anyone Here for Love", Jane Russell cade in piscina. Acesta a fost un accident, insa lui  Howard Hawks i-a placut atat de mult incat a decis sa pastreze scena.
  9. Rochia lame aurie purtata de Marylin, a aparut inainte in filmul Dreamboat fiind purtata de Ginger Rogers.
  10. In ciuda succesului nebun pe care l-a inregistrat Marylin, nu ea a fost prima optiune pentru rolul Lorelei. Initial s-a dorit ca interpretarea sa fie facuta de Judy Holliday, insa aceasta a refuzat, sustinand ca singura care trebuie sa joace acest rol este Carol Channing, care era Lorelei in show-ul de pe Broadway.
"Keep smiling, because life is a beautiful thing and there's so much to smile about." — Marilyn Monroe

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.