Breaking News

Casa Leon Vlodingher

Imobilul in stil mediterranea  revival a fost realizat in 1935 si poarta semnătura celebrului arhitect constănţean Harry Goldştein autorul unui număr impresionant de cladiri din oraş.

Clădirea a fost proiectată ca un mic bloc pentru membrii familiei Vlodingher. Herş Leon Vlodingher fiind un prosper om de afaceri constănţean din perioada interbelică. Acesta se ocupa în principal cu importul de fructe.Ca mai toate imobilele din acele vrmeuri are o intrare principală şi una secundară de servici, cea din urmă având şi un spaţiu locativ pentru personalul de întreţinere.

Imobilul este desfăşurat în total pe 5 niveluri.

Uşile şi porţile de acces decorate cu motive florale sunt absolut impresionante. Aici am întâlnit ceea ce pot spune fără să greşesc că este cel mai frumos mâner de uşă din Constanţa - acesta reproduce în mod fidel o pană.

Vila beneficiază de două terase de mari dimensiuni, terase ce oferă o superbă panoramă asupra plajei Modern şi Portului Tomis.

Imobiul prezintă o particularitate interesantă. Din construcţie a fost proiectat cu tavane false prin care trece sistemul de ventilaţie.