Don't bother to knock - cel mai bun film din cariera lui Marilyn Monroe

Marilyn Monroe are o istorie de sex symbols si o actrita care a jucat doar in roluri de blonde sex symbol. Dincolo de frumusetea aparte si de modul excelent in care s-a prezentat in majoritatea rom-com-urilor in care a jucat, celebra blonda ne arata adevaratul sau potential in Don't bother to knock.

Din pacate acesta este singurul thriller in care aceasta joaca. Este un lucru trist tinand cont de modul exceptional in care Marilyn interpreteaza rolul lui Nell. Desi violenta este minima si deseori off-screen, atmosfera este atat de apasatoare si tensionata incat te tine in priza pana la final.Filmul urmeaza trei fire narative: intalnirea romantica dintre Lyn si Jed, participarea familiei Jones la banchetul de la hotel si sosirea lui Nell, care recent eliberata dintr-un spital de boli psihice se pregateste pentru a deveni babysitter. Insa un flirt telefonic aparent nevinovat si o intalnire romantica intre Jed si Nell fac ca problemele de sanatate ale celei din urma sa revina, iar Marilyn devine unul dintre cele mai creepy personaje psihopate din istoria thrillerelor.

Iata 10 lucruri interesante despre film:


  1. A fost primul film care aduce in fata publicului conceptul de babysitter thriller/nanny horror
  2. Acesta a fost filmul de debul al lui Anne Bancroft cea care 15 ani mai tarziu (1967) avea sa scrie istorie in rolul Mrs. Robinson din aclamatul film The Graduate.
  3. Sotul lui Anne Bancroft a fost nimeni altul decat legenda filmului de comedie, Mel Brooks cunoscut pentru comedii precum: Spaceballs sau Robin Hood: Men in Tights
  4. Filmul este bazat pe romanul  Mischief de Charlotte Armstrong
  5. In carte numele de familie al lui Nell era Munro, drept pentru care regizorul a decis schimbarea in Forbes.
  6. Don't bother to knock este primul film regizat la Hollywood de catre regizorul britanic Roy Baker
  7. Melodia din intro a fost prima data folosita in 1950, in filmul  Panic in the Streets.
  8. Din cauza bugetului redus filmul a fost realizat in studiourile Fox
  9. Dintre actori, singura inca in viata este  Donna Corcoran, cea care juca rolul lui Bunny Jones
  10. Nici unul dintre afise nu pune cu adevarat in valoare filmul, Marilyn fiind in continuare prezentata precum in comediile romantice in care jucase


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.