Breaking News

Masinile Romaniei interbelice: Hupmobile 6

Incepand de astazi demaram o serie de articole dedicate masinilor folosite in Romania interbelica. Incepem cu o masina foarte rara in Europa atat atunci cat mai ales acum. Un Hupmobile model 6 fotografiat in anii '30 in Galati.

In 1909, in inima mondiala a industriei automotive - Detroit, Hupp Motor Car Company incepea productia de serie a automobilelor Hupmobile.

Primul model, Hupp 20 a fost prezentat in cadrul salonului auto de la Detroit, cunoscand un real succes.

In 1925, pe o panta ascendenta a vanzarilor si in plina culme a succesului, board-ul companiei ia decizia de a schimba clientela careia se adresau. Astfel o mutare de a trece masina din gama accesibila in gama medium-premium s-a dovedit a fi una foarte proasta. Vanzarile incep sa scada rapid si in 1939 Hupp Motor Car Company da faliment.

Insa in urma  Hupp Motor Car Company au ramas doua lucruri extrem de importante. Sistemul de incazlire ambientala a interiorului masinii si prima linie Greyhound.

Carl Eric Wickman a dorit in 1913 sa infiinteze un showroom Hupmobile si cumpara de test, o masina cu 7 locuri, pe care insa nu reuseste sa o vanda. Spirit intreprizator Wickman decide sa foloseasca masina ca sa transporte minerii din zona, infiintand astfel prima linie Greyhound.

Galati, Hupmobile Century 6 Series A-7 Sedan 1929