Breaking News

S-a semnat contractul de proiectare a promenadei de pe Soseaua Constantei din Mangalia

SERVICII DE PROIECTARE SI ASISTENTA TEHNICA DIN PARTEA PROIECTANTULUI PENTRU PROIECTUL SINERGY OF NATURE AND CULTURE – POTENTIAL FOR DEVELOPMENT OF THE CROSS-BORDER REGION (EXECUTIE ZONA PROMENADA “SOSEAUA CONSTANTEI ZONA PIETONALA – PIATA REPUBLICII – ALEEA TEILOR” - ZONA 1 - PIATA REPUBLICII SI PIETONAL COMERCIAL STR. CONSTANTA)”

Elementele principale care vor fi supuse amenajarii sunt lucrarile de terasamentele, sistematizarea verticala, suprafetele carosabile, trotuarele, pavajele pietonale, locuri de joaca, spatiile verzi, utilitatile si dotarile dupa cum urmeaza:

Lucrari de terasamente:
Lucrarile de terasamente vor cuprinde reamenajarea taluzurilor si pregatirea terenul pentru sistematizarea verticala.
Pavaje pietonale – ocazional carosabile (Strada Constanta):
Suprafata aferenta acestor zone se va reconfigura si va avea functiunea de "pietonal comercial".  Se propune amenajarea cailor de circulatie pietonala prin spargerea structurilor existente, sapatura pana la cota de fundare a noului pachet si pregatirea terenului de fundare prin nivelari si compactari. Din considerente de durabilitate dar si estetice, se propune amenajarea caii de rulare din granit fiamat cu diferite nuante cromatice.

Structura acestei zone va fi urmatoarea:
Spargeri si sapatura / umplutura
Nivelarea si compactarea pamantului
7 cm strat de nisip cu rol anticontaminant
25 cm strat de piatra sparta - sort 0-63 mm
18 cm strat de beton C16/20
3 cm strat de mortar de ciment M100
6 cm pavele ciment

Structura propusa va fi durabila, asigurandu-se verificarea la inghet-dezghet. Se vor asigura pante transversale si longitudinale de minim 0.3% spre elementele de colectare a apelor pluviale.
Scurgerea apelor pluviale se va face prin intermediul rigolelor si a sistemului de canalizare proiectat, racordat la cel existent.
Pe portiunile unde vor fi prevazute alveole de spatiu verde delimitarea acestora se va face cu borduri noi de 10x15 cm din granit, pe fundatie din beton C8/10.

Locuri de joaca:
Se vor amenaja spatii de recreere pentru copii care vor avea urmatoarea structura:
Spargeri si sapatura / umplutura
Nivelarea si compactarea pamantului
7 cm strat de nisip cu rol anticontaminant
25 cm strat de piatra sparta - sort 0-63 mm
18 cm strat de beton C16/20
4 cm cauciuc antitrauma turnat
Spatii verzi: Se vor amenaja spatii verzi noi si se vor face insamantari de gazon precum si plantari de flori si arbori (Catalpa Bignoides Nana - globosa si Platanus Acerifolia). Suplimentar, pentru infrumusetarea zonei, se propune amplasarea de jardiniere.
Utilitati:
Se vor imbunatati si moderniza retelele edilitare: iluminat curent, irigatii, canalizare, montarea de camerevideo de supraveghere.
Intrucat se doreste dezvoltarea zonei din punct de vedere comercial, in lungul cailor amenajate se vor amplasa prize electrice. Acestea vor putea fi utilizate in perioada sarbatorilor pentru amplasarea unor sisteme decorative sau in eventualitatatea realizarii diferitelor evenimente.
Mobilier urban si dotari:
Mobilierul urban va fi din materiale ecologice motiv pentru care nu va necesita o mentenanta ce poate afecta mediul inconjurator. Se propune amplasarea de banci, cosuri rastel pentru biciclete, bolarzi ficsi si retractabili in zonele de acces.

Contractul a fost semnat cu Tehno Consulting pentru suma de aproximativ 110 milioane de lei.