Video. S-a semnat contractul de finantare pentru extinderea Delfinariului. Iata cum va arata

Miercuri, 7 august 2019, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, a semnat, alaturi de Ministrul Turismului, Bogdan Trif, contractul de finantare pentru proiectul “Extindere Delfinariu, municipiul Constanta”.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 5,6 milioane euro, din care 70% sunt asigurati de catre Ministerul Turismului (conform H.G. nr. 558/2017), iar diferenta de 30% de catre Consiliului Judetean Constanta.

“Am vrut sa avem in Constanta un Complex Muzeal la standarde internationale. Mi-am dorit o constructie moderna, un delfinariu care sa devina etalon pentru obiectivele de acest tip. Investim pentru viitorul nostru, al copiilor, al judetului si al turismului romanesc! Astfel, in aproximativ doi ani, vom avea cel mai modern Delfinariu din tara si implicit, vom creste si atractivitatea din punct de vedere turistic, dar si a varietatii de specii pe care le putem aduce aici, la Constanta. In paralel cu derularea acestui proiect, ne-am propus si construirea unui acvariu modern cu toate elementele specifice de atractivitate.Acesta va fi parte a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, va avea o suprafata de aproximativ 3600 mp, cu bazine de tip Delta Dunarii, Marea Neagra, Amazon, ocean planetar, care vor oferi si zone de vizitare tip tunel. Multumesc Guvernului Romaniei si domnului ministru Bogdan Trif pentru sustinerea acestor proiecte, deosebit de importante pentru noi” a declarat presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta valorificarea elementelor turistice prin extinderea si dotarea la standarde europene a infrastructurii Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Mai exact, vor fi realizate lucrari de extindere a bazinului existent prin adaugarea unui bazin de circa 3090 mc.

Totodata, vor fi executate lucrari pentru realizarea unei zone ce va putea fi descoperita in sezonul favorabil (aproximativ 8 luni/an), dar si realizarea unei suprafete vitrate acrilice pentru cresterea activitatii de interactiune cu delfinii. Conform documentatiei tehnico-economice, executia proiectului se va realiza in termen de 24 de luni de la data semnarii ordinului de incepere a lucrarilor.

In prezent este in desfasurare procedura publica de achizitie a executiei de lucrari.Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.