Vizită inopinată pe șantierul Magistralei 5 de metrou

Președintele Consiliului de Administrație, Adrian Marin și directorul general al Metrorex, Marin Aldea, au efectuat pe 8 august o vizită inopinată pe șantierul Magistralei 5 de metrou, pentru a vedea stadiul real al lucrărilor.

Deși, la începutul anului, Antreprenorul și-a asumat respectarea graficului de execuție, la aproape 8 luni, directorul Metrorex constată că ritmul de lucru este încă extrem de scăzut. In stațiile vizitate, frontul de lucru era acoperit insuficient, personalul fiind aproape inexistent.

Directorul Metrorex a transmis constructorilor încă o dată că societatea are bani pentru a le plăti lucrările dar că, până la acest moment, au fost efectuate lucrări și plăți de doar 20% din valoarea cuprinsă în bugetul pe acest an.

La întâlnirea directorului Metrorex cu reprezentanții constructorului Magistralei 5, aceștia din urmă au transmis că a fost acceptată soluția de reeșalonare a popririi de către conducerea liderului asocierii. La acest moment, poprirea pusă pe conturile societății Metrorex, a fost ridicată.

Tot în cadrul discuției cu reprezentanții Antreprenorului, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a insistat asupra accelerării ritmului de execuție a lucrărilor și atingerea obiectivului de a pune Magistrala 5 în funcțiune la sfârșitul anului 2019.