Aproape 100% dintre voturi au fost numarate. In judetul Constanta alegatorii i-au preferat pe Johannis si Dancila

La nivel national au fost deja numarate aproape 100%  dintre voturi. Iar rezultatele sunt practic cele asteptate. Klaus Johannis se distanteaza la aproape 37% si isi asigura cel de al doilea mandat, Viorica Dancila intra in turul 2 cu aproape 25% si da un semn al revenirii PSD, care daca va juca inteligent si va sti sa isi recastige si repune in functiune adevarata masinarie care alcatuieste partidul si care acum a dat doar un mic semn al ceea ce poate; PSD va castiga lejer alegerile locale de anul viitor. In acealsi timp din nou, cum majotiarea expertilor in stiinte politice se asteptau USR+ cu un aproximativ 14% a ajuns la capat de linie, acesta fiind doar inceputul sfarsitului, sfarsit ce va veni la alegerile parlamentare ce urmeaza.

Revenind la judetul Constanta, aici alegatorii l-au ales pe Klaus Johannis - peste 40%, Viorica Dancila fiind pe locul 2 cu  aproximativ 21% si Dan Barna pe locul 3 cu aproximativ 16%.

Rezultatele fiind aproximativ la fel si la nivelul municipiului. Cu toate acestea victoria liberalilor nu se va regasi si in alegerile locale municipale pentru ca anul 2019 deja se incheie, iar acestia nu au reusit sa iasa in fata cu un candidat pentru fotoliul de primar al municipiului de la malul marii, in acelasi timp infrangerea USR se va rasfrange dur asupra candidatului Ion Stelian, totul ducand catre o victorie relativ lejera a candidatului PSD, Decebal Fagadau, insa cu mentiunea ca prezenta la vot va fi foarte mica, undeva la 32-35 %.


Un produs Blogger.