Proiect pilot - Se monteaza atenuatori de impact pe autostrazile A2 si A4

CNAIR SA a început lucrările de montare a atenuatorilor de impact, în mai multe puncte strategice:

- A2 – stația de taxare Fetești
- A2 – km212+000, Calea 1
- A2 – km 160+820, Calea 2
- A4 – km 19+500
- A4 – km 19+400
- A4 – km 14+500

Precizăm că:
- atenuatorii de impact se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor. Scopul este acela de a proteja pasagerii vehiculelor, în momentul părăsirii drumului și ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

- atenuatorii sunt proiectați cu scopul de a absorbi treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând, astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menținând în același timp o cantitate limitată de decelerație asupra ocupanților vehiculului.

- prin designul modeluar pe care-l au, atenuatorii determină la deteriorarea treptată a vehiculelor și, implicit, la reducerea riscurilor pentru ocupanții acestora, precum și a daunelor materiale.

CNAIR SA face apel la participanții la trafic, să circule cu atenție pe sectoarele pe care se vor monta, să se respecte semnalizarea temporară, dar și indicațiile lucrătorilor prezenți, responsabili cu siguranța circulației.Un produs Blogger.