Au fost emise autorizatiile pentru reabilitarea costiera in zona Mamaia - Mamaia Nord. Vechea pasarela din Mamaia va fi demolata

Primaria Municipiului Constanta a emis certificatele de urbanism necesare demararii lucrarilor de reabilitare costiera in zona Mamaia - Mamaia Nord. Lucrarile vor fi executate de compania olandeza Royal Boskalis pentru suma de 196.499.328,79 lei + TVA.

Amenajarea de santier si depozitarea pietrelor si altor materiale si utilaje se va face in zona Pescarie, in portul neterminat.

foto: www.merglamare.ro - Ghidul Litoralului

In cadrul lucrarilor de reabilitare vor fi demolate pasarela si barul maritim din perioada interbelica, precum si digurile MM4, MM5, MM6, MM7.

Lucrarile de largire a plajelor se vor desfasura pe o lungime de 6.900 m intre digul nou din zona Flora si inceputul promenadei Mamaia Nord (zona Arena Regia). De asemenea plajele vor fi latite cu 100 de metri.

foto: Royal Boskalis

Lucrarile vor fi demarate in prima parte a acestui an si se va folosi o draga specializata in aspirarea nisipului din depozitele de larg si pomparea acestuia la tarm. In total se vor folosi 4 milioane de m3 de nisip.

Data de finalziare a lucrarilor este inceputul lui 2021. 
Un produs Blogger.