Primaria Municipiului Constanta a lansat licitatia pentru reabilitarea bulevardului Alexandru Lapusneanu

Primaria Municipiului Constanta a lansat licitatia pentru Achiziția și Contractarea Execuției Lucrărilor de Construcții în cadrul Proiectului Îmbunătățirea Mobilității în Municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia – Cod SMIS 129224.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport pe Bd. 1 Decembrie 1918 și Bd. Alexandru Lăpușneanu. În vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul se vor introduce benzi dedicate transportului public și cu bicicleta, se vor reabilita trotuarele și partea carosabilă. Scopul acestor intervenții este, în principal, reducerea emisiilor GES și promovarea mobilității urbane durabile prin realizarea de investiții în infrastructura de transport public urban și în infrastructura specifică deplasărilor cu bicicleta și pietonale, în vederea asigurării circulației libere și în condiții de siguranță a persoanelor. Toate acestea vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de mediu și a calității vietii cetățenilor și vizitatorilor din municipiul Constanța.

Valoarea totala estimata: 71.379.064,37 lei + tva.

Durata contractului: 18 luni.

Proiect finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020 Axa prioritara 4, Prioritatea de investiții 4e.

Conform Proiectului Tehnic, zona de interventie a proiectului este alcatuita din Bulevardul Alexandru Lapusneanu (intre strada Ion Luca Caragiale si intersectia cu Bulevardul Mamaia) si Bulevardul 1 Decembrie 1918 (intre strada Ion Luca Caragiale si Prelungirea Traian). Se va transforma prima banda de circulatie in banda dedicata exclusiv transportului public si se vor desfiinta spatiile de parcare existente. Trotuarele se vor reabilita urmand ca in cadrul latimii trotuarelor sa se realizeze piste dedicate exclusiv biciclistilor, cate o pista pe fiecare sens de circulatie. Acestea vor avea imbracaminte asfaltica de culoare diferita decat cea a trotuarelor. Pistele se vor incadra cu borduri.

De-a lungul bulevardelor se vor pastra arborii existenti, fiind toaletati. In zonele in care arborii lipsesc vor fi efectuate insertii de arbori maturi. Vor fi adaugate ronduri cu flori sezoniere si arbusti decorativi. Pe Bulevardul Alexandru Lapusneanu se vor face insertii de arbori Tilia platylhyllos (218 bucati) si Fraxinus excelsior (206 bucati), iar pe Bulevardul 1Decembrie 1918 se vor face insertii de arbori Tilia platylhyllos (28 bucati) si Fraxinus excelsior (39 bucati).

Vor fi introduse statii de transport public inteligente: Bulevardul Alexandru Lapusneanu -19 statii si Bulevardul 1 Decembrie 1918 -4 statii.
Totodata s-au prevazut urmatoarele elemente de mobilier urban:
-sisteme de informare pentru cetateni: Bulevardul Alexandru Lapusneanu -7 bucati si Bulevardul 1 Decembrie 1918 -3 bucati;
-banci "smart" tip 1: Bulevardul Alexandru Lapusneanu -12 bucati si Bulevardul 1 Decembrie 1918 -4 bucati;
-banci "smart" tip 2: Bulevardul Alexandru Lapusneanu -4 bucati;
-rastele pentru biciclete: Bulevardul Alexandru Lapusneanu -15 bucati si Bulevardul 1 Decembrie 1918 -4 bucati;
-automate pentru controlul adaptiv al traficului si prioritizarea transportului: Bulevardul Alexandru Lapusneanu -13 bucati si Bulevardul 1 Decembrie 1918 -5 bucati.

Data de deschidere a ofertelor: 23.03.2020.


-cosinus
Un produs Blogger.