Unda verde de la mediu pentru proiectul de conversie a fostei platforme industriale Abator din Constanta

Dupa cum deja stiti pe fosta platforma industriala Abator din Constanta va fi dezvoltat un proiect multifunctional ce va cuprinde o cladire de birouri, locuinte, centru de fitness cu piscina si conversia cladirii interbelice in centru comercial.

Proiectul a primit unda verde de la mediu pentru proiectul general, urmand emiterea acordurilor pentru fiecare etata a proiectului. In cursul acestui an pot incepe lucrarile la prima etapa. Conform documentatiei:

Pe amplasament exista trei puturi de alimentare cu apa, cu urmatoarea situatie: unul innispat, unul in conservare si unul in exploatare. Pentru putul in functiune, titularul acestuia detine Autorizatie de gospodarire a apelor; putul va fi trecut in conservare. Fiecare put are o adancime de cca 100 m si este prevazut cu o cabina din beton de dimensiuni 220x220 cm, ce depaseste nivelul terenului cu cca 20 cm.

Avand in vedere complexitatea lucrarilor, proiectul se va realiza in mai multe etape :

✓ pentru inceput vor fi demolate o parte din cladirile anexe existente ;

✓ in fazele urmatoare se vor incepe lucrarile de constructie pentru :
➢ schimbarea destinatiei unor cladiri existente in galerii comerciale ;
➢ ansamblurile de locuinte,
➢ cladirile cu functiuni conexe (club, wellness, etc.).
➢ cladirea de birouri .

Zona ZM1- zona mixta de birouri clasa A cu regim de inaltime 2S+P+20 etaje cu spatii de garare proprii in regim preponderent subteran pe doua niveluri. Structura va fi din cadre din beton armat iar acoperisurile de tip terase necirculabile si partial circulabile. Suprafata construita proiectata =
3.728,63mp ; S. desfasurata=41.353,16mp.

- Zone ZMSD1/ZMSD2 si ZSDC- zona dedicata businessului comercial prin schimbarea destinatiei cladirilor existente in galerii comerciale. S. constr. Proiectata=9.530,90mp; S.desfasurata=28.161,30mp.
- Zone ZR/ ZM2 si ZM3 – zona de ansambluri de locuinte cu 900 apartamente de una, doua, trei si patru camere, cu regim de inaltime 2S+P+15 etaje. Accesul pe verticala se va asigura prin intermediul caselor de scari prevazute cu lifturi. Pentru ansamblurile de locuinte s-au prevazut parcari preponderent subteran pe doua niveluri. Structura va fi in cadre din beton. Acoperisul va fi de tip terasa necirculabila si partial circulabila.. Supr. Construita proiectata=8.747,75mp ; S. desfasurata=112.588,05mp.

-Zona ZA- zona de functiuni conexe necesare asigurarii unui standard de locuit ridicat, cum ar fi proiectarea unui club S+P+2 etaje cu functiuni de wellness si restaurant (suprafete trecute la rezidential), a unei cladiri P+1 cu piscina interioara si exterioara si spatii de wellness (S. constr.=1.115,50mp ; S. desf.=1.627,50mp).

- Zona ZTE zona tehnico-edilitara (centrale termice de cogenerare). Constructiile centralelor termice de cogenerare sunt amplasate fata de axul caii ferate la o distanta mai mare fata de cladirile deja existente. Suprafata construita = desfasurata proiectata = 818,00 mp.

Pentru a pune in valoare zona, si la solicitarea autoritatilor (primarie) s-a prevazut un pasaj pietonal peste calea ferata in asa fel incat sa se faca legatura intre zona rezidentiala propusa cu zona de sport si agrement din partea de vest.

În zonele de agrement şi sport se recomandă extinderea sistemului de colectare a apelor meteorice, în bazine decorative, pentru a putea fi utilizate la întreţinerea spaţiilor verzi.
Scurt istoric al abatorului:

In anul 1933, la initiativa primarului Grigorescu, si dupa planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu, se punea piatra de temelie a celui mai mare edificiu industrial constantean - Abatorul de Export.

Impresionantul complex a fost finalizat in 1936, la inaugurare fiind prezent si Regele Carol al 2-lea.

In comunism este nationalizat dar din fericire scapa de demolare. Cu toate acestea castelul de apa este partial daramat.


Un produs Blogger.