Galerie foto. Cum arata la interior spitalul miltiar Echelon 2 montat pe stadionul Portul

Lucrările de instalare a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța continuă. La acest moment a fost ridicată o primă infrastructură, care va asigura o capacitate de 55 de paturi. Rolul acestei formațiuni este de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19, pentru decongestionarea altor unități medicale, spitale din zona Dobrogei.
Lucrările de montare continuă marți, 31 martie, pentru asigurarea celei de-a doua infrastructuri necesare pentru o capacitate de 150 paturi, destinată pentru triajul și izolarea pacienților infectați cu COVID-19, odată cu sosirea celui de-al doilea convoi militar care a ajuns pe Stadionul Portul din Constanța cu materialele necesare.
Militarii din forțele navale și terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină MApN, pentru asigurarea facilităților necesare funcționării SMMIT.
După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilităților medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății.
În conformitate cu Ordonanța Militară nr. 04 și cu ordinul de acțiune al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța trece în coordonarea MApN, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor / Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, iar activitatea de asistență medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune constituită din facilitățile SMMIT și cele ale Spitalului CF Constanța va fi asigurată de personal medical și de suport din MApN împreună cu personalul Spitalului Clinic CF Constanța, sub comanda unui medic militar, desemnat de MApN. Locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca este medicul militar care va coordona activitatea integrată a acestui ansamblu medical de la Constanța.Foto: Centrul Media al Forțelor Navale Române
Un produs Blogger.