S-a lansat achizitia serviciului de dirigentie de santier pentru proiectul de reabilitare a strazii Stefan cel Mare si bulevardului Ferdinand

Primaria Municipiului Constanta a lansat achizitia serviciului de dirigentie de santier pentru proiectul de reabilitare a strazii Stefan cel Mare.

denumirea achiziției:

Serviciul de supervizare a lucrărilor prin diriginţi de şantier pentru obiectivul de investiţii „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa”

Cod CPV: - 71520000-9 – servicii de supraveghere a lucrărilor


valoare estimată 131.700,00  lei fără TVA 

   

descriere contract:

Durata de finalizare a serviciului: Durata serviciului este egală cu durata lucrărilor de execuţie, de la data emiterii primului ordin de începere, pana la încheierea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor executate, adică 18 luni, adică 540 zile calendaristice şi se calculează de la data prevăzută în primul ordin de începere.


Reamintim ca la licitatia pentru „Achiziția și Contractarea Execuției Lucrărilor de Construcții în cadrul Proiectului ”Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”-Cod SMIS 129226, au fost depuse doua oferte, dupa cum urmeaza:


1.MEVA CONCEPT, cu tert sustinator CONSORZIO STABILE EBG, si subcontractanti HIWATERS SOLUTIONS, FRAICOM S.R.L., MOOZ SERVICES.

2.Asociere: HIDRO SALT B 92 S.R.L. (Leader),Trace Group Hold, cu subcontractanti SWARCO TRAFFIC ROMANIA si INFO SERVICE&COMPUTERS.

Conform proiectului tehnic:
Bulevardul Ferdinand (intre strada Theodor Burada si strada Mircea cel Batran): Se propune realizarea unei benzi de circulatie pe directia dinspre strada Mircea cel Batran catre strada Theodor Burada, a 2 benzi pentru traficul general pe directia dinspre strada Theodor Burada catre strada Mircea cel Batran, latimea benzilor fiind de 3,50 m. Trotuarele se vor reabilita, urmand ca in cadrul latimii trotuarelor sa se realizeze, pe zonele unde spatiul existent permite acest lucru, piste dedicate exclusiv biciclistilor, cate o pista de bicicleta pe fiecare sens de circulatie.

Strada Mircea cel Bătrân (intre bulevardul Mamaia si bulevardul Ferdinand): Se propune realizarea unei benzi dedicate exclusiv mijloacelor de transport public, reabilitarea trotuarelor si realizarea de piste pentru biciclisti (in limita spatiului disponibil).

Strada Ștefan cel Mare (intre strada Mircea cel Batran catre faleza si strada Atelierelor): Se propune transformarea strazii intr-un spatiu pietonal de promenada.

Strada Ștefan Mihăileanu (intre strada Stefan cel Mare si bulevardul Ferdinand), Strada Miron Costin (intre strada Cuza Voda si bulevardul Ferdinand), Strada Jupiter (intre strada Cuza Voda si bulevardul Ferdinand): Se propune transformarea acestor strazi in spatii shared-space (spatiu in care pietonii si biciclistii sa aiba prioritate, urmati de autoturisme, autoturisme a caror viteza sa nu depaseasca 5km/h, spatiu deschis fara trotuare delimitate de borduri).

Celelalte strazi din zona centrala prevazute in proiect: Se propune reabilitarea trotuarelor.

Strada Stefan cel Mare:
Tronsonul 1, cuprins intre strada Atelierelor si strada I. Ghe. Duca: Se propune ambientarea catre frontul sudic cu arbori incastrati la nivelul pavimentului, intercalati cu jardiniere cu locuri de sedere si plantatii bogate, iar pe frontul nordic cu spatii verzi cu locuri de sedere in configuratii diferite pentru evitarea monotoniei si ambientate cu vegetatie bogata si arbori pentru umbrire.

Tronsonul 2, cuprins intre strada I. Ghe. Duca si strada Stefan Mihaileanu: Se propun spatii verzi cu locuri de sedere, in configuratii diferite pentru favorizarea desfasurarii activitatilor comerciale de alimentatie publica.

Tronsonul 3, cuprins intre strada Stefan Mihaileanu si strada Mihai Viteazu: In zona din fata CEC se propune o piateta cu fantana de pardoseala, jardiniere amovibile si banci, pentru desfasurarea unor posibile evenimente. In continuare se propune dezvoltarea unor ansambluri de spatii verzi cu elemente de sedere de tip deck si instalatie de pulverizare apa intre care se intercaleaza o fantana la nivelul pardoselii cu posibilitate de traversare. Accesul la pasajul pietonal Mihai Viteazu va primi o constructie de acoperire din metal si sticla si preluarea apelor meteorice inainte de coborare.

Tronsonul 4, cuprins intre strada Mihai Viteazu si Rascoalei 1907: Se propune realizarea in fata teraselor complexului comercial Tomis Mall a unui ansamblu de fantani la nivelul pardoselii, cu spatii verzi, elemente de sedere in configuratii diverse, paviment de tip deck, cu posibilitate de traversare. Dupa constructia Tomis Mall se propune blocarea vizuala a strazii infundate cu un spatiu verde bogat plantat si ambientarea cu un ansamblu de iluminat si sedere, apoi se continua cu arbori incastrati in paviment pe zona ingustata, alternand cu ansambluri de banci si o umbrire decorativa cu plasa decorativa agatata la inaltime de fatadele fronturilor construite avand acelasi regim de inaltime. In dreptul Casei Modei se propun ansambluri de sedere de tip sezlong cu spatiu verde si fasii verticale de perete verde de diverse inaltimi care sa creeze un tablou luxuriant.

Tronsonul 5, cuprins intre strada Rascoalei 1907 si bulevardul Tomis: Se propune realizarea unor ansambluri de sedere cu elemente de tip deck, cu decupaje pentru spatii verzi si fantani, care se inchid catre bulevardul Tomis cu o cascada pe trei laturi catre o rigola la nivelul pardoselii.

Tronsonul 6, cuprins intre bulevardul Tomis si strada Mircea cel Batran: Se propune continuarea ambientarii cu ansambluri de fantani, cu o alta cascada catre rigola in paviment catre bulevard. Ansamblurile de fantani din fata teraselor vor avea diferente de nivel si caderi de apa, elemente de sedere liniare sau in zig-zag catre spatiile verzi. In fata Colegiului se propune realizarea unei piatete cu banci si jardiniere amovibile, pentru posibile evenimente, ambientat cu un ansamblu de iluminat si sedere.

Tronsonul 7, cuprins intre strada Mircea cel Batran si coborarea spre faleza: Se propune dispunerea de arbori in aliniament si spatii verzi bogat plantate ce pot deservi activitatilor de alimentatie publica. Axul compozitional se termina intr-o piateta de tip belvedere cu banci si un ansamblu de sedere cu elemente de tip deck decupate cu spatii verzi si fantana, arbori incastrati in paviment si un ansamblu de iluminat si sedere.

Strada Mircea cel Batran, strada Mihai Viteazu si bulevardul Ferdinand: Au fost prevazute statii de transport public inteligente, statii prevazute cu panouri fotovoltaice, incarcare USB, afisaj publicitar, si informare calatori, rastele pentru biciclete, banci smart.
Un produs Blogger.