O emblematica cladire art deco din centrul Constantei, monument istoric, va fi restaurata

In anii '30 Romania se afla in plin proces de modernizare si automatizare a retelei de telefonie. In acest sens se construiesc zeci de cladiri noi cu destinatia de centrale telefonice, pentru majoritatea dintre ele arhitectul selectat de catre Romanian Telephone Company Ltd. - SART pentru proiect fiind Constantin Nanescu - Cotone.


In Constanta, centrala a fost construita pe strada Vasile Alecsandri 12, peste drum de cladirea Postei. Discutam de o emblematica cladire art deco care este listata ca monument istoric CT-II-m-B-02789.


Cladirea va fi restaurata si transformata in unitate de cazare (speram ca va fi refacut si catargul, element specific si important al unei cladiri art-deco) de catre compania  SUI GENERIS MANAGEMENT CONSULTING.

Conform documentatiei, spatiul de la parter corpul C1 (oficiu telefoane) va deveni spatiu de alimentatie publica, iar etajul va gazdui unitati de cazare, in timp ce corpul C2(magazia) isi va schimba destinatia in alimentatie publica. De asemenea curtea interioara va fi amenajata cu spatii verzi si partial acoperita cu copertina, iar fatadele vor fi reabilitate.Un produs Blogger.